Falusi Turizmus Centrum küldi e-mailben tagjainak és partnereinek

Tárgy: Tájékoztató a Széchenyi Pihenőkártyáról és az elfogadóhellyé válás folyamatáról

Tisztelt Tagunk, Partnerünk!

A Nemzetgazdasági Minisztérium célja a belföldi turizmus élénkítése és ezáltal a gazdaság fellendítése. A Minisztérium ezért megalkotta a Széchenyi Pihenőkártyát, amely mind az elfogadó szálláshelyek, mind a munkavállalók és munkáltatók számára rendkívül kedvező fizetési és elfogadási feltételeket biztosít.

A Széchenyi Pihenőkártya annak a támogatott béren kívüli juttatásnak a megtestesítője, melynek elsődleges célja minél több család számára lehetővé tenni, hogy éves szabadságát belföldön pihenéssel töltse. Ezt egyrészt kedvezményes adózással és költségkímélő megoldásokkal, másrészt ellenőrizhető és biztonságos, modern fizetési eszközzel teszi lehetővé.

Az OTP Csoport tagja, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. elsőként vezette be a Széchenyi Pihenőkártya szolgáltatást Magyarországon. Az első OTP Széchenyi Pihenőkártya kibocsátása ünnepélyes keretek között, július 6-án megtörtént.  

Engedje meg, hogy az OTP Széchenyi Pihenőkártyával kapcsolatban az alábbiakban tájékoztassuk!

Az OTP Széchenyi Pihenőkártya névre szóló elektronikus utalványkártyaként kerül kibocsátásra. A munkáltatók a jövőben a Széchenyi Pihenőkártyán keresztül biztosíthatják munkavállalóiknak a rekreációhoz, üdüléshez kapcsolódó béren kívüli juttatást. A munkavállalók, valamint közeli hozzátartozójuk (társkártya alapján) a Széchenyi Pihenőkártyát a belföldi szálláshely-szolgáltatást nyújtó szolgáltatóknál és belföldi utazásszervezéssel foglalkozó utazási irodáknál használhatják fel, a szálláshely-szolgáltatás mellett, ahhoz kapcsolódóan, a szálláson  vagy utazási irodában fizetve pl. éttermi, utazásszervezési, egészségügyi, kulturális, szórakoztató szabadidős tevékenység, wellness és sporttevékenység szolgáltatásokra. Felhívjuk figyelmét, hogy szálláshely-szolgáltatóként éttermi, egészségügyi és egyéb szórakoztató, wellness és sport programokat is kínálhat vendégei számára, ha a környezetében található szolgáltatókkal ezen programok igénybevételére szerződést köt.

Minden magyarországi szálláshely-szolgáltatónak ajánljuk az OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadását. Minél hamarabb csatlakozik elfogadóhelyként a programhoz, annál magasabb forgalmat realizálhat már az idei évben, és élvezheti a partnerség előnyeit! Jelenleg az egyetlen hivatalos elfogadóhelyi szerződés az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.-vel, az OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadására köthető. 

ˇ         A munkáltatók egy része már idén OTP Széchenyi Pihenőkártyán adja az üdülési támogatást!

ˇ         Az elfogadóhelyi jutalék mértéke, amelyet a kibocsátó intézménynek kell fizetnie, mindössze 1,5% + ÁFA!

ˇ         Széchenyi Pihenőkártyán munkavállalónként kedvezményes adózással évente 300.000 Ft adható!

Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. igyekszik az elfogadóhellyé válást megkönnyíteni a szálláshely-szolgáltatók számára.

Kérjük, látogasson el az www.otpszepkartya.hu weboldalra, ahol egyúttal meg is kötheti az elfogadóhelyi szerződést (Kártyaelfogadóknak fül, Kereskedői szerződés megkötése menüpont): az alapadatok online megadását követően szerződést tud nyomtatni, amelyet aláírva és a honlapon megjelölt dokumentumok másolatát csatolva (cég esetén: aláírási címpéldány, cégkivonat és bankszámlaszerződés másolata; egyéni vállalkozó esetén: működési/vállalkozói engedély és bankszámlaszerződés másolata; magánszállás esetén: magánszállásadói engedély és bankszámlaszerződés másolata) el kell küldenie az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. részére (1051 Budapest, Mérleg u. 4., SZÉP Kártya Csoport). A szerződéskötést követően a Pénztárszolgáltató Zrt. intézkedik az elfogadóhellyé válásról.

Az OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadásához az OTP Csoport négy megoldást kínál a szolgáltatók számára:

ˇ       OTP POS terminál, amelyen aktiválni kell az OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadási lehetőséget. A bankkártya elfogadáshoz hasonlóan működik, a kártyát fizikailag le kell húzni a terminálon, az összeg beírása és elfogadása után bizonylatot nyomtat két példányban: az egyik példány a kártyabirtokosé, a másik példány a kártyabirtokos aláírásával a szolgáltatónál marad.

ˇ       Webshop (internetes áruház fizetési lehetőség), amely online internetes kártyaelfogadást jelent. A szolgáltatás egy héten belül elérhetővé válik. Olyan szálláshelyek számára ajánljuk, akik rendelkeznek weblappal és online szállásfoglalási rendszerrel. A kártyabirtokost, miután kiválasztotta és lefoglalta az interneten a szállást és egyéb szolgáltatásokat, az internetes áruház átirányítja az OTP Bank biztonságos online fizetési rendszerére, az OTP Direkt-be, ahol a kártyaszám megadását követően fizethet OTP SZÉP kártyával. A vásárlásról az internetes áruház elektronikus bizonylatot készít.

ˇ       Az OTP Széchenyi Pihenőkártya honlapján (www.otpszepkartya.hu) elérhető internetes fizetési alkalmazást, amely a fenti webshop-ot plusz ráfordítás nélkül teszi elérhetővé a kisebb szállásadók számára. A szolgáltatás megközelítőleg két héten belül válik elérhetővé. Ez egy interneten működő virtuális POS terminál. A szolgáltató saját jelszavával belép a rendszerbe, majd a szolgáltatás értékét és az OTP SZÉP kártya számát beírja és végrehajtja a fizetési tranzakciót. A tranzakcióról bizonylatot nyomtat két példányban: az egyik példány a kártyabirtokosé, a másik példány a kártyabirtokos aláírásával a szolgáltatónál marad.

ˇ       Telefonos SZÉP kártya elfogadási lehetőség, amely a legkisebb szállásadók számára is elérhetővé teszi a SZÉP kártya elfogadását. A szolgáltatás előre láthatólag ősszel válik elérhetővé. A telefonos elfogadás során a szolgáltató felhívja az OTP SZÉP vonalat, ahol saját jelszava megadását követően egy ügyintéző segítségével bonyolítja a tranzakciót. Az ügyintéző biztonsági kérdéseket tehet fel, amelyeket csak a szolgáltató illetve a kártyabirtokos ismer, így biztosítva a biztonságos fizetés feltételeit.

Az www.otpszepkartya.hu weboldalon az online adatfeltöltés során jelezze, hogy melyik elfogadási lehetőséget kívánja választani a már elérhető elfogadási eszközök közül, és az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. munkatársai intézkednek a kivitelezésről. Amennyiben még nem rendelkezik terminállal, kérjük, jelezze igényét!

Ajánljuk figyelmébe az OTP Cafeteria kártya elfogadási lehetőséget is, különös tekintettel az ételutalvány, ajándékutalvány és OTP Egészségpénztár funkciókra, amelyeket a fenti technikai megoldásokkal plusz erőfeszítés és ráfordítás nélkül lesz képes szolgáltatóként elfogadni.

Csatlakozzon most!

Reméljük, hamarosan az OTP Széchenyi Pihenőkártya elfogadói között üdvözölhetjük!

 

Üdvözlettel:

Falusi Turizmus Centrum

falusi turizmus szállás

FALUSI TURIZMUS CENTRUM
1074 Budapest, Dohány u. 86. Telefon/fax: 061-788-9932 * Mobil: 0630-6353-186
Tudjon meg többet a Széchenyi Pihenőkártya elfogadásáról!
falutur
  Legyen Ön is partnerünk, Széchenyi Pihenőkártya elfogadó!


szállásadó


Google keresés a falutur.hu honlap család oldalain Google keresés a világhálón
GoogleCopyright (c) Falusi-Tanyai Turizmus Centrum Bt. *** Alapítva: 1995

Cg.01-06-311942 *** Adószám: 28437204-1-42 *** Minden jog fenntartva *** Email: falutur@falutur.hu