Csokiszuflé
20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
8 dkg liszt
5 dkg vaj
5 tojás
1 csipet só
A csokoládét darabold minél apróbb részekre, majd a vajjal vízgőz felett olvaszd meg. Amíg olvad, a tojásokat válaszd ketté, majd a megolvadt csokihoz keverd hozzá gyors mozdulatokkal a tojássárgájákat. A fehérjéket egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd keverd a többiekhez, és folyamatos keverés mellett add hozzájuk a lisztet is.
A sütőt melegítsd elő 240 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd keress a szuflé sütéséhez alkalmas formát a háztartásban, leginkább a tálalógyűrű lesz a megfelelő, de nagyobb méretű - hét-nyolc centi átmérőjű - pogácsaszaggató is megteszi jobb híján. Ezt tedd a tepsibe, és tölts bele annyit a masszából, hogy éppen kitöltse.
Ha ez megvan, és a sütő elég meleg, akkor told be öt percre, majd vedd ki, és várj egy kicsit - egy-két percet -, utána helyezd tányérra az édességet, és vedd le róla a formát.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)