Rizsliszttészta készítés
 Gőzölt
          
          2 bögre rizsliszt
          1 bögre keményítő (TAPIÓKA)
          3 bögre  víz
          2 ek olaj
          só
          
          Keverés után gőzölés egy palacsintányi mennyiséget 7 percig
          
          Szeletelés metéltre, kockára, tarhonyára
          
          Kész , lehet felhasználni, pirítani
          
          Gyúrt
          
          38 dkg liszt
          4 tojás (250-260 gr!)
          csipet só
          ha kell + víz (?)
          
          gyúrás tálban
          
          olajozás, 20 perc pihentetés
          
          Nyújtás lisztezett deszkán (kétszerre)
          
          szeletelés csíkokra
          
          néhány perces kifőzés forró vízben
          
          pirításhoz kifőzés előtt 12-24 óra száítás kell
          
          __________________________________
          KÍNAI PIRÍTOTT TÉSZTA wokban
          
          1 szál sárgarépa
          1 fej hagyma
          1 gerezd fokhagyma
          opcionális chilipaprika
          1 darab kaliforniai paprika (piros)
          2 darab káposztalevél
          2 ek szezámolaj
          1 dl szójaszósz
          35 dkg kínai tészta
          
          A sárgarépát, a hagymát, a paprikát és a káposztát vágjuk vékony csíkokra. A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. 
          
          A szezámolajat forrósítsuk fel a wokban vagy a serpenyőben, 
          tegyük hozzá az apróra vágott fokhagymát és ízlés szerint a chilit, majd adjuk hozzá a zöldségeket, pirítsuk őket néhány percig. 
          
          Nem szabad sózni, hogy ne engedjenek levet, mert akkor megfőnek és nem megpirulnak. 
          
          Ha megpirultak, adjuk hozzá a kifőtt tésztát, úgy is pirítsuk néhány percig, majd locsoljuk rá a szójaszószt, sózzuk ízlés szerint.
          
          __________________________________
          ÁZSIAI RIZSTÉSZTA csirkemelle - wokban
          https://sobors.hu/receptek/azsiai-rizsteszta-recept/?token=6c8b8f964ac52f54fd44167cd7e3b362
          
          Tészta
          60 dkg rizstészta
          2 ek szezámolaj
          4 darab tojás (sütésnél)
          200 millilter olaj (sütésnél
          
          Csirke
          60 dkg csirkemel
          l2 ek szezámolaj
          j1 ek szójaszósz (sötét)
          ízlés szerint bors
          1 tk keményítő
          
          Zöldség
          4 darab kaliforniai paprika
          20 dkg káposzta
          4 gerezd fokhagyma
          2 darab gyömbér (2 centis)
          
          Szósz
          4 ek szójaszósz (sötét)
          4 ek víz
          2 tk keményítő
          
          A csirkét kockázzuk fel, szórjuk rá a borsot és a keményítőt, öntsünk rá szezámolajat és szójaszószt. 
          
          A szószt készítsük el, keverjük össze a hozzávalókat. 
          
          A rizstésztát főzzük ki a csomagoláson megadottak alapján, locsoljunk rá egy kevés olajat. 
          
          A gyömbért vágjuk egészen apróra, a többi zöldséget csíkokra. A fokhagymát is szeleteljük fel. 
          
          Egy serpenyőt - lehetőleg wokot - forrósítsunk fel, öntsük bele az olajat, majd tegyük bele a csirkét, pirítsuk magas hőmérsékleten néhány percig. Utána tegyük bele a zöldségeket, szintén magas hőfokon pirítsuk tovább. Üssük bele a tojást, majd egészen szárazra pirítsuk meg. Ha kész, adjuk hozzá a tésztát, majd öntsük rá a szószt, pirítsuk néhány percig együtt. 
          
          __________________________________
          WOK
          https://cookpad.com/hu/kereses/wok%20csirke - 437 recept
          
          __________________________________
          Gyömbéres-szójás csirke sok zöldséggel
          
          2 csirkemellfilé
          50 dkg brokkoli
          25 dkg csiperkegomba
          1 piros kaliforniai paprika
          2 szál újhagyma
          diónyi gyömbér
          1 gerezd fokhagyma
          3 evőkanál szójaszósz
          1 csilipaprika
          frissen őrölt bors
          kevés olívaolaj
          
          Minden alapanyagot előkészítünk: a csirkét falatnyi darabokra kockázzuk, a megtisztított zöldségeket felaprítjuk, az újhagyma fehér részét vékonyan felkarikázzuk, a zöld részét félretesszük a tálaláshoz, a gyömbért és a fokhagymát lereszeljük.
          
          Egy serpenyőt vagy wokot jól felforrósítunk, 1 evőkanál olajat öntünk bele, és a csirkemellkockákat kevergetve minden oldalukon elősütjük 3-4 perc alatt, borsot őrölünk rá, majd egy tálba kiöntjük.
          
          A serpenyőbe még 1 evőkanál olajat öntünk, hozzáadjuk a brokkolit, a fokhagymát és a gyömbért, és erős tűzön 3-4 percet pirítjuk, majd a csirkéhez öntjük.
          
          A serpenyőbe még 1 evőkanál olajat öntünk, mehet rá a gomba, ezt is pár perc alatt kevergetve elősütük, hozzáadjuk a brokkolit és a csirkét, meglocsoljuk a szójaszósszal, mehet bele a kaliforniai paprika, az újhagyma és a felszeletelt csilipaprika vagy ízlés szerint csilipehely, alaposan átforgatjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel, és fedő alatt 5 percig még forraljuk.
          
          Azonnal tálaljuk az újhagyma finomra vágott zöldjével megszórva, rizst vagy kuszkuszt (is) adhatunk mellé köretnek.
          
          __________________________________
          Csirkés, mogyorós pirított tészta wokban: https://sobors.hu/receptek/csirkes-mogyoros-wokos-teszta/
          
          __________________________________
          Kínai illatos, omlós csirkemell: https://femina.hu/recept/kinai-illatos-omlos-csirkemell/
          
          __________________________________
        
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
          
          
        
Facebookon is minden a falusi turizmusról
 www.facebook.com/falusiturizmus/
 www.facebook.com/falusiturizmus/
          Friss hírek, újdonságok, érdekességek
 https://www.facebook.com/falutur/
 https://www.facebook.com/falutur/
          A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
 keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain