Pornóapáti - falusi turizmus

Vas megye

...A falu Szombathelytől 16 km-re, délnyugatra, az osztrák határ mellett, a Pornóapáti-patak és a Pinka összefolyásánál fekszik. Határos települések Horvátlövő, Nárai, Ják, Abdalóc, Németlövő, Beled, valamint Pokolfalu...

Nevezetességei:

Árpád-házi Szent Margit tiszteletére szentelt római katolikus temploma 1780-ban épült. 1804-ben barokk, majd a 19. század végén eklektikus stílusban építették át. Tornyában az ország legrégebbi, 1492-ben öntött harangjával.[10] Oltárképét Dorfmeister István[11] festette.

A templom előtti Szentháromság-szobor 1906-ban készült. Német nyelvű felirata az Amerikába vándorolt magyarok emlékét őrzi. A szoborral szemben látható országzászlós emlékmű, a trianoni békeszerződéssel Ausztriához csatolt község lakosságának hazafiasságára, az 1923-ban történt visszatérésre emlékeztet.

Forrás: wikipédia


Pornóapáti a Google térképenFalusi turizmus szálláshelyek - Pornóapáti


n97 - Pornóapáti


Átmenetileg nincs további aktív szállásadó partnerünk a településen, javasoljuk, hogy szállás kereséshez használja a falutur.hu lapcsalád Google keresőjét, illetve a Falusi Turizmus Centrumtól is közvetlenül érdeklődhet.Kiemelt falusi turizmus ajánlat
Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain

Googlekeresés a világhálón


Szállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!