Rizs
        Mintegy 8000(!) különböző – formáját tekintve – rövid vagy hosszú szemű rizs létezik. A rövid szemű rizs a japán és thai konyhára jellemző, míg a hosszú szemű rizs indiai eredetű. A rövid szemű (és a pelyvás maghéjtól megszabadított) barna rizs  a legegészségesebb, a “belek szivacsának” is nevezik...
        
        
        Rizs főzése
        Alapesetben a főzésnél kétszer több vízre van szükség, mint amennyi a rizs mennyisége. Három-négy adag rizskörethez például egy bögre rizs, két bögre víz kell. Ettől eltérni a rizses ételtől függően lehet, és az adott recept szerint pedig tanácsos. 
        
        
        Rizses étel tárolása
        Az elkészült főtt rizsköretnek mielőbb, egy órán belül lefedetten a hűtőben a helye, ahonnan másnap még biztonsággal fogyasztható. Űjramelegítésnél kevés vízzel alaposan át kell gőzőlni... A többszöri újramelegítés a rizsnek sem jó, a bacik terjedésének melegágya lehet. Mélyhűtőben jól előkészítve, csomagolva biztonságosan tárolható.
        
        
        Rizses ételek
        A natur főtt rizs önmagában is kiváló köret, de kombinálható gyümölcsökkel, jó a lecsóba keverve, valamint a rizses hús alapanyaga, a töltöttkáposztából sem maradhat ki.
        
        
        Rizottó változatok
        A rizottó nem vízbe fő, hanem valmilyen hús, vagy zöldség levében készül. Az olaszok mesterei a rizottó főzésének.
        
        
        Rizses hús
        Az egyszerű rizses húshoz a nevén kivül vöröshagyma, paradicsom, paprika, fűszerpaprika. só, kevés olaj szükséges. De készülhet megmaradt fótt rizs, pörkölt hasznosításval is...
        
        
        Rizskoch
        Leegyszerüsítve a rizs - tej - tojás - cukor elegye egy vajjal kikent tepsiben megsütve
        
        
        Rizsliszt tészták
        A gluténmentes gyúrt tészta házilag is elkészíthető, köretnek, levesbetétnek ajánlott, a rizslisztből gyümöcsös pite, piskóta is süthető.
        
        
        Tejberizs
        Alapesetben 4 adag rizshez 20-25 deka rizsre 1,3 l tejre (némi vízre), 6 evókanál cukorra van szükség, ezt kell összefőzni. Lehet ezen finomítani, gazdagítani, krémesebbé tenni. Az elkészítésnél vannak íratlan szabályok, "egyéni titkok" amiket  - ízlés és elfogadás szerint - érdemes figyelembe venni.
        
        
        
        Napi ajánlat
        
        
          
        
        Honlapunkat folyamatosan frissítjük. 
        A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
          
          
        
        Facebookon is minden a falusi turizmusról
         www.facebook.com/falusiturizmus/
 www.facebook.com/falusiturizmus/
          Friss hírek, újdonságok, érdekességek
         https://www.facebook.com/falutur/
 https://www.facebook.com/falutur/
          A falutur.hu Facebook oldala
         Nagy Szálláskatalógus a Facén
 Nagy Szálláskatalógus a Facén
        Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
         
        
        
         A KONYHA abc sorrendben, receptek, trükkök, eszközök, technológiák
        
        
        
        
        
        
        
         
           
           
           
        
         
           
           
           
        
        
        
        
        
         
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain