Apc - falusi turizmus

Falusi Turizmus Centrum szállásHeves megye

A Zagyva folyó völgyében, annak bal partján, ártere mentén fekvő falu. Településszerkezete többutcás sorfalu. A legközelebbi város Lőrinci (9 km). A falu közelében kis méretű tó található (Apci-tó vagy Széleskői-tó).

Árpád-kori település, de régészeti leletek szerint már a bronzkorban is lakott volt, mivel 2009-ben a régészek neolit település maradványait tárták fel a település határában fekvő Berekalja településrészen.[2] Első írásos említése 1246-ból való (Opucz). A neve a falut birtokló Apc nemzetségről kapta, bár valós alap nélküli legendák szerint az itt élő apácákról nevezték el. Apcz eredetileg a patai vagy másként: mátraújvári várszerkezethez tartozott. Neve az 1332–1337 évi pápai tizedjegyzékben Opuz néven fordul elő.

Látnivaló, nevezetesség, kirándulás, program

Szent István király római katolikus templom: a 15. században épült gótikus stílusban, 1775-ben barokk stílusban épült át. A templomot régen kőfal vette körül

Forrás: hu.wikipedia.org


falusi turizmus Apc

A régi andezitbánya, az "Apci Tengerszem"Apc a Google térképenFalusi turizmus szálláshelyek - Apc


Sajnos átmenetileg nincs aktív szállásadó partnerünk a településen.
Ha egy másik konkrét települést keres, akkor tájékozódhat falutur.hu Nagy Szálláskatalógusban..
Egyéb igénye szerint a szálláskereséshez használhatja a speciális szálláskeresőt.

A Falusi Turizmus Centrumtól közvetlenül is érdeklődhet.Kérdezzen bátran, mi korrektül válaszolunk!Kiemelt Falusi Turizmus Centrum szállásajánlatok


Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalainSzállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!