Balatongyörök - falusi turizmus

Zala megye

...A Balaton északi partján, a Keszthelyi-fennsík tövében fekvő település, a 71-es főút mellett... ...A település helyén már az újkőkorszakban laktak. A rézkorból fejsze maradt fenn...

Látnivalók

A római katolikus templom 1831–1833 között épült.

A Szépkilátó a község keleti szélén a Szigligeti-öbölre nézve, hívja fel az utazó, a turista figyelmét a nagyon szép panorámára.

Római-forrás a Szépkilátó aljában található. Az 1940-es évek során feltárt kis római fürdőt látta el egykor vízzel.

Balatongyörök szőlőhegyén, a Becehegyen régi présházak sora látható.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park a Balatongyörök és Balatonederics között több rövidebb és hosszabb körútból álló 8.5 km hosszú 38 állomásból álló tanösvény kifejezetten a gyermekek részére ajánlott.

A térség erdei élőhelyeinek természeti értékeinek megismertetésére Pele Urat, a nagy pelét hívják segítségül, aki amellett, hogy kis unokájából igyekszik rendes pelét faragni, és szeretné őt a peleélet rögös útján elindítani, számukra is felfedi kedves erdejének megannyi apró titkát. A tanösvény a térség ismert látogatóhelyeiről (Afrika múzeum, Szépkilátó, Balatonederics, Balatongyörök-Bélap-völgy) közelíthető meg. Az ösvény ismertetőtáblái magyar és angol nyelven szólnak a látogatókhoz.

Festetics (II.) Tasziló-Kastély – kastélyszálló

Forrás: WikipédiaBalatongyörök a Google térképenFalusi turizmus szálláshelyek - Balatongyörökxt016 Balatongyörök


Még több információ kérése a falusi turizmus szállásokról:
Kérdezzen bátran, mi korrektül válaszolunk!


Googlekeresés a falutur.hu honlap család oldalain

Googlekeresés a világhálón


Szállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!