Csákvár - falusi turizmus

Fejér megye

...A megye északi részén, a Zámolyi medencében, a Vértes hegység szélén található település. Bicske 19 km, Oroszlány 24 km, Lovasberény 13 km, Vértesboglár 6 km távolságra található... ...A Csákvári Református Egyház története című könyv, melyet 1896–ban adtak ki Nagykőrösön, így írt a községről: „A történelem azt mondja Csákvár eredetéről, hogy a honfoglalás idejében a mostani Vértes hegység környéke Előd és Szabolcs vajdáknak jutott osztályrészül, ez utóbbinak unokája Csák vetette volna meg alapját, kinek nevéről vette elnevezését is és akinek nemzetsége egész a 14. századig birtokolta a vidékkel együtt.

Látnivaló, nevezetesség, kirándulás, program

Esterházy-kastély - klasszicista stílusban, 1781
Vértes Múzeum
Lőportorony
Csákvári-barlang

Forrás: Wikipédia

Csákvár a Google térképen


Szomszédos települések: Várgesztes, Vértesboglár, Vértesacsa, Lovasberény, Pátka, Zámoly, Csákberény, Gánt

Falusi turizmus szálláshelyek - Csákvár

Sajnos átmenetileg nincs aktív szállásadó partnerünk a településen.
Ha egy másik konkrét települést keres, akkor tájékozódhat falutur.hu Nagy Szálláskatalógusban..
Egyéb igénye szerint a szálláskereséshez használhatja a speciális szálláskeresőt.
Tanácstalan? A Falusi Turizmus Centrumtól közvetlenül is érdeklődhet.Kérdezzen bátran, mi korrektül válaszolunk!Kiemelt Falusi Turizmus Centrum szállásajánlatokGooglekeresés a falutur.hu honlap család oldalain

Googlekeresés a világhálón


Szállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!