Mottó: "A turizmus romlandó árú"

Különösen igaz ez a falusi turizmusra...


A falusi turizmus szolgáltatói a (a civil, a magánember) szállásadók, vendégfogadók, újabban (helytelenül használt) falusi vendéglátók - talán kellő ismeret, odafigyelés hiányában (?) - általában csak későn (saját kárukon) ébrednek rá, hogy mit is takar ez a megfogalmazás. Pedig egyszerű a magyarázat, ha egy mai vendégéjszakát (a kapcsolódó szolgáltatásokkakal) nem tudtam ma értékesíteni, az holnapra már semmit sem ér, az örökre elveszett...


BővebbenA falusi turizmus története

A falusi turizmusról sok jó és téves (kevésbé értékes) összefoglaló található a neten...

BővebbenA falusi turizmus elmélete és gyakorlata

A falusi turizmus elmélete

A falusi turizmus kialakulása - prezentáció a falusi turizmus fejlődéséről (2011)


A szociológus és a turisztikai szakértő így látja:


"A falusi turizmus egy adott időszakban létrejött turizmus kínálat kis intenzitású vidéki vonzerőkre, helyi kulturális és természeti tőkére, és szabad családi kapacitásokra alapozva..."

Bővebben


"Napjaink élménygazdaságában egyre többen ismerik fel, hogy a stresszes mindennapok testi-, lelki- és szellemi fáradalmainak kipihenésére nem feltétlenül egy zsúfolt nagyváros vagy tömegturisztikai célpont a legalkalmasabb, ezért sokszor falun keresik a vidék romantikáját, az autentikus kultúrát, gasztronómiát, a csendet és nyugalmat..."

BővebbenA falusi turizmus gyakorlata

Falusi turizmus Magyarországon - prezentáció az egyéb szálláshely kategóriába tartozó falusi vendégfogadásról

Naprakész információk a falusi turizmusban - www.falutur.hu/kisokos/

Naprakész információk a Facebookon - a Falusi Turizmus Centrum ott van a Facebookon is.

BővebbenA falusi turizmus marketingje

BővebbenA falusi turizmus gazdasági jelentősége

BővebbenA falusi turizmus oktatása

"A jó pap holtig tanul!" A mondás igaz a falusi turizmus szolgáltatóira is...

A falusi vendégfogadó nem hivatásszerűen foglakozik a turisták fogadásával, ez számára "csak" egy kiegészítő tevékenység a polgári foglalkozása mellett. Ebből következik, hogy van mit elsajátítania a professzionális turizmus szolgáltatás rejtelmeiből. A turizmus egy komplex iparág, így a falusi vendégfogadó egyideüleg szállodás, éttermes, program menedzser, talán csak az utaztatás rejtelmeit nem kell megtanulnia.

Az egyéni tanuláshoz nagyon jó összefoglaló a Falusi vendéglátó kézikönyv. Talán a falusi vendégfogadó kifejezés helyett (aki szállást és ételadást is szolgáltat) sajnos a falusi vendéglátó kifejezést használja, ami inkább az éttermi szolgáltatásra vonatkozik, de ez a meghatározás kezd elterjedni - úgy tűnik - ezzel együtt kell élni...

BővebbenFalusi turizmus programok

A legtöbb ember otthon alszik a legjobban, azért nem utazik falura, hogy a saját ágyát - bármilyen jó lehet az - idegenre cserélje. Amiatt viszont biztos útrakel, ha van valami kizökkentheti az otthoni egyhangúságból, ha valami falun felcsigázza az érdeklődését. A különleges látnivalók mellett a jó program és egyéb szabadídős tevékenység lehetősége az elengedhetetlen.

Bővebben: www.falutur.hu/program/
Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain

Googlekeresés a világhálón
Szállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!