Jászszentandrás - falusi turizmus

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A települést 1399-ben említették először egy oklevélben mint az egri káptalan birtokát. A 15. században a községet pusztaként tartották nyilván, amely az Árokszállásiak tulajdona volt. A neve: Zent András Telke.

Az Alföld és a megye északi részén, a Jászság északkeleti határán fekszik, közvetlenül Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyék találkozásánál. Budapestről kb. 100, Szolnoktól kb. 50 km-re található. Szomszédos települések: közúton csak Jászapáti és Heves érhető el...

Látnivaló, nevezetesség, kirándulás, program

Andrástermál fürdő
Messze földön is emlegetik a neogótikus stílusban épült római katolikus templomot, mely 1903-ban készült el Gzigler Győző tervei alapján, Wágner Márton kivitelezésével. A templom helyén egy, az 1750-es évek-ben épített kápolna volt, ám a kis építménybe nem fért bele a község növekvő lakossága. az 1868-as földrengés következtében megrongálódott, majd1902-re életveszélyessé vált kápolnát lebontották, s 1 év múlva már az 52 méter magas tornyú templom épült a helyére. A freskókat 1933-ban Aba-Novák Vilmos és Chiovini Ferenc, a szekkókat Czumpf Imre festette. Érdekesség, hogy a freskókon sok akkor élt jászszentandrási lakos is felfedezhető.
Trianon-emlékmű: 2008-ban állíttatta Tajti Gáspár és Dávid Áron.
I. világháborús emlékmű: Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotása.
II. világháborús emlékmű: 1992-ben készítette Csíkszentmihályi Róbert.
Tájház: A Jászságra jellemző berendezési tárgyakat, munkaeszközöket, szerszámokat mutat be.

Forrás: hu.wikipedia.orgFalusi turizmusát a tanyás településszerkezet teszi vonzóvá.

Jászszentandrás a Google térképen

Falusi turizmus szálláshelyek - Jászszentandrás


xa015 Jászszentandrás
Összes férőhalyHa egy másik településen érdeklődik szálláslehetőség után, akkor falutur.hu Nagy Szálláskatalógus.
Szálláskereséshez használhatja a speciális szálláskeresőt.

A Falusi Turizmus Centrumtól közvetlenül is érdeklődhet.Kérdezzen bátran, mi korrektül válaszolunk!Kiemelt Falusi Turizmus Centrum szállásajánlatok


Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalainSzállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!