Mecseknádasd - falusi turizmus

Szállás Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben, Óbánya szomszédságában. A faluban - ismereteink szerint - 22 falusi vendégfogadó (magánszállás) található.

Baranya megye

...A falu magva a középkori Szent István-kápolnánál volt. Itt álltak az első német telepesek házai is. A település jellegzetessége a dűlőkben húzódó három pincesor, melynek rendje valaha a falu házainak sorrendjét követte, a pincékben ma is kitűnő borokat érlelnek...

Látnivaló, nevezetesség, kirándulás, program

Szent István kápolna, középkori freskótöredékekkel, az országút fordulójában, a temetőben, fent a domboldalon.
Püspöki kastély
Havas Boldogasszony-kápolna
Német Nemzetiségi Tájház a Gungl-féle kocsma épületében
Római katolikus Szent György-kegytemplom, barokk.
Schlossberg - a török időkben Evlija Cselebi szerint itt egy negyven házból álló település volt, melynek központja az I. Szulejmánról elnevezett Szulejmán szultán dzsámi volt, amit egy régebbi templomból alakítottak ki. A dombon a romok mellett az új kilátót és a török forrásházat is érdemes felkeresni. A dombra vivő út bejáratánál turistainformációs pontot alakítottak ki.

Forrás: wikipédiaMecseknádasd a Google térképenFalusi turizmus szálláshelyek - Mecseknádasd


Ha egy másik településen érdeklődik szálláslehetőség után, akkor falutur.hu Nagy Szálláskatalógus.
Szálláskereséshez használhatja a speciális szálláskeresőt.

A Falusi Turizmus Centrumtól közvetlenül is érdeklődhet.Kérdezzen bátran, mi korrektül válaszolunk!Kiemelt Falusi Turizmus Centrum szállásajánlatok


Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalainSzállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!