Nagybörzsöny - falusi turizmus

Szállások a Dunakanyarnál, a Börzsönyben, a szlovák határnál. A faluban - ismereteink szerint - 14 falusi vendégfogadó (magánszállás) található.

Pest megye

...Közigazgatási területe nyugaton az Ipolyig terjed, keleten pedig mélyen benyúlik a Börzsöny erdei közé. Területének csaknem háromnegyede a Duna–Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozik... ...Északról Vámosmikola, északkeletről Perőcsény, keletről Szokolya, délkeletről Kóspallag, délről Márianosztra, délnyugatról Ipolytölgyes és (igen rövid szakaszon) Letkés, nyugatról pedig Ipolyszalka községekkel határos. Nyugati határát (mely egyben államhatár is Szlovákia felé) az Ipoly alkotja. Keleti határa a Nagy-Pogány-hegy (630 m) – Nagy-Inóc (826 m) – Kis-Inóc (683 m) – Nagy Sas-hegy (608 m) vonalat követi... ...Külterületei: Ganádpuszta, Káposztásrét, Kisirtáspuszta, Nagyirtáspuszta

Látnivaló, nevezetesség, kirándulás, program

A Szent István-templom
A Szent Miklós-templom barokk stílusban épült 1782-1788 között.
A Fájdalmas Szűznek szentelt Bányásztemplom gótikus stílusban épült a 14. század első felében.
Evangélikus temploma klasszicista stílusban épült 1847 és 1852 között
A Tájház egy 17. századi épületben (a egykori bányagazda házában)
Az 1851-ben épült Antal-féle vízimalom ipari műemlék.
Szob–Nagybörzsöny erdei vasút - az 1908-ban megnyitott erdei vasutat 1992-ig használták gazdasági célokra. 2002-ben újra megnyitották idegenforgalmi célokra.
2008. május 1. óta látogatható Nagybörzsönyben a szépművészeti fafaragások állandó kiállítása.
A község főterén, a Hunyadi téren állnak az első világháború 76, valamint a második világháború 74 nagybörzsönyi áldozatának emlékművei.

Forrás: WikipédiaNagybörzsöny a Google térképenFalusi turizmus szálláshelyek - Nagybörzsönyxt017 NagybörzsönyHa egy másik településen érdeklődik szálláslehetőség után, akkor falutur.hu Nagy Szálláskatalógus.
Szálláskereséshez használhatja a speciális szálláskeresőt.

A Falusi Turizmus Centrumtól közvetlenül is érdeklődhet.Kérdezzen bátran, mi korrektül válaszolunk!Kiemelt Falusi Turizmus Centrum szállásajánlatok


Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalainSzállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!