Nagyvázsony - falusi turizmus

Szálláshelyek a Balaton-felvidéken. A faluban - ismereteink szerint - 15 falusi vendégfogadó (magánszállás) és 1 panzió (étteremmel) található.

Veszprém megye

Nagyvázsony a Vázsonyi medence közepén a megyeközponttól 20 km-re a tapolcai út mellett fekszik. Északon a Bakony egyik legmagasabb csúcsa a 600 méteres Kab-hegy magasodik, délen a Balaton-felvidék dombjaira felkúszó községekben gyönyörködhetünk. A Bakony délnyugati részét a Balaton felvidéktől egy hatalmas hegyszerkezeti törés választja el, melynek mentén kisebb-nagyobb medencék alakultak ki. Ilyen a Vázsonyi és tapolcai medence is. Ezt a törésvonalat Nagyvázsonynál Sédnek, míg Kapolcs után Eger víznek nevezett patak vize öntözi. A medence kőzetanyaga édesvízi mészkő, ami alól számos forrás tör elő.
Nagyvázsony jó közlekedési helyzetben van. Vasút ugyan nincs, de a legközelebbi vasútállomás 14 kilométerre, Zánkán található.
Az autóbusz közlekedés Veszprém és Tapolca irányában jó, Ajka, Balatonfüred felé nem rossz. Autóval egyik várostól sincs igazán messze. Közvetlen autóbusz összeköttetés van Budapesttel (napi 2 járat). Alapvetően azonban a viszonylagos távolság ellenére is a Veszprémhez tartozás érzése a legerősebb.

Látnivaló, nevezetesség, kirándulás, program

A Kinizsi-vár, benne a Kinizsi Pál Vármúzeum
Kinizsi-vár

Zichy-kastély

Postamúzeum
Postamúzeum

A pálos kolostor romjai
Pálos kolostorrom

Schumacher-ház (néprajzi gyűjtemény)
Schumacher-ház

Műemlék Szent István templom, gótikus eredetű, barokk stílusban átépítve

Műemlék református templom

Kinizsi-forrás (Tálodi erdő)
Tálodi kolostorrom

Turul-szobor

Forrás: Wikipedia

Nagyvázsony a Google térképen
Falusi Turizmus Centrum partnerszállás - Nagyvázsony


További Falusi Turizmus Centrum partnerszállás a közelben


Ha egy másik településen érdeklődik szálláslehetőség után, akkor falutur.hu Nagy Szálláskatalógus.
Szálláskereséshez használhatja a speciális szálláskeresőt.
A Falusi Turizmus Centrumtól közvetlenül is érdeklődhet.Kérdezzen bátran, mi korrektül válaszolunk!Kiemelt Falusi Turizmus Centrum szállásajánlatokGooglekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain

Googlekeresés a világhálón


Szállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!