Pécsely - falusi turizmus

Veszprém megye

...A református templom fölötti, nyugati falurészben a 16-17. században kizárólag a nemesi rendhez tartozók laktak, községük Felsőpécsely, amely Nemespécsely néven ismert. A templomtól keletre fekvő Nagypécselyen laktak a jobbágyok...

Nevezetességei:

Pécsely környékének egyik legfontosabb nevezetessége a Zádor-vár vagy Himfy-vár. A vár a Zádor-hegynek is nevezett Derék-hegyre épült, a XIV. század végén, gótikus stílusban. Több legendaszerű történet is született róla, de a valóságban jelentős történelmi szerepe nem volt... ... A várhegy alatt fakad a kiváló vízminőségű Zádor-forrás.

A község központjában álló református templomot egy, a XII. századból való kis templom helyén építették klasszicista stílusban.

Ezen a vidéken van a Balaton-felvidék talán legszebb medencéje, dús növényzettel, bővizű patakkal... ... Érdemes megtekinteni a faluközpont kopjafáit, és a Hosszú utca szép népi épületeit is.

-A Báró Wesselényi Miklós Általános Iskola Pécsely egyetlen iskolája, a Balaton-Felvidéken egyedülálló intézmény.

Forrás: wikipédia


Pécsely a Google térképenSzomszédos települések: Barnag, Balatonszőlős, Aszófő, Örvényes, Balatonudvari, Vászoly

Falusi turizmus szálláshelyek - Pécsely


Átmenetileg nincs aktív szállásadó partnerünk a településen, javasoljuk, hogy szállás kereséshez használja a falutur.hu lapcsalád Google keresőjét, illetve a Falusi Turizmus Centrumtól is közvetlenül érdeklődhet.Kérdezzen bátran, mi korrektül válaszolunk!Googlekeresés a falutur.hu honlap család oldalain

Googlekeresés a világhálón


Szállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!