Google translateRegenye

Falusi turizmus szállás - a falu turizmusafalutur szállás  Falusi Turizmus Centrum partner szállás   egyéb szállás  Egyéb szállás Magyarországon

A szállás térkép kicsinyíthető, nagyitható, az egérrel mozgatható, átváltható domborzatra, műholdas képre
Magánszállás - tovább >>>>>Regenye már az Árpád-korban is lakott település volt. Nevét az oklevelek 1230-ban említették először Regna néven.

1305-ben a [Monoszló nemzetségbeli] Ócsárdi család birtoka volt, és ekkor Öszerő szomszédosának, 1230-ban pedig Szilvás szomszédosának nevezték. 1332-ben Rechena, Reguna, Reguena-ként írták. sokáig színmagyar lakosú volt.

A török időkben is, mint magyar települést említik, és ez az 1930-as évekig nem változott, egy akkoriban készült összeírás szerint, a 306 lakóból mindössze 1 nem volt magyar.

Regenye életébe is változásokat hozott a második világháború, sok idegen érkezett a településre (délszlávok, németek), ennek ellenére a népesség csökkeni kezdett, e csökkenés napjainkig tart.

A lakosság nagy része római katolikus vallású. Katolikus templomán kívül a 2006-ban felújított faluház nyújt lehetőséget a közösségi együttlétre.

A települést, mely a hagyományokhoz hű elrendezésű, ma is csak egyetlen utca alkotja. Figyelmet érdemel, a falu harangtornya, és egy-két, jellegzetes tornácos parasztház, amelyek az XIX. században épültek, valamint a Fő utca 25. szám alatti díszes oromzatú istálló.

A faluban csak mezőgazdasági tevékenység folyik, apró főterét hangulatos harangláb, kocsma – bolt, és buszmegálló jelzi.

Forrás: hu.wikipedia.org (2011)

Regenyefalusi turizmus szállás FALUSI TURIZMUS CENTRUM
1074 Budapest, Dohány u. 86. Mobil: 0630-6353-186


Tudjon meg többet a Széchenyi Pihenőkártya elfogadásáról!
falutur
  Legyen Ön is partnerünk, Széchenyi Pihenőkártya elfogadó!


szállásadó


Google keresés a falutur.hu honlap család oldalain Google keresés a világhálón
Google

A zászlós számláló indítása: 2011 március 24. (tovább: Részletes statsztika)

free counters
   falutur.hu    eXTReMe Tracker    Falusi Turizms Centrum

Falusi Turizmus Centrum *** 1074 Budapest, Dohány utca 86 *** 0630-6353-186 *** Adó szám: 28437204-1-42