Tiszafüred - falusi turizmus

Szállások a Hortobágyi Nemzeti Parknál. A faluban - ismereteink szerint - 112 falusi vendégfogadó (magánszállás) és 13 hotel (panzió) található.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

... A Tisza-tó turisztikai régió központja, a „Tisza-tó fővárosa” ...

Látnivaló, nevezetesség, kirándulás, program

Épített emlékek

Tiszafüredi Református Egyházközség temploma
Római katolikus egyház Nagyboldogasszony templom
Örvényi Szent Anna templom
Kócsújfalui Szent István király kápolna
Zsinagóga és Zsidó Mártírok Emléktáblája
Kemény-kastély és a kastélypark
Kiss Pál Múzeum és Lipcsey-kúria:
Nyúzó Gáspár Fazekasház: A kiállítás az 1839-1910 között élt neves fazekas klasszicista lakóházában eredeti berendezési tárgyai, alkotásai segítségével mutatja be a fazekasok munka-és életkörülményeit.
Meggyes Csárdamúzeum (Kócsújfalu)
Városháza
Felszabadulási emlékmű: A békegalambot tartó női alak Makrisz Agamenon szobrászművész alkotását, amelyet a Jánossy György Ybl-díjas építész által tervezett dombok között 1975-ben állították fel. A köznyelv "Vas Marisnak" hívja a város egyik alközpontjában álló szobrot.
Robin Ártéri Kalandpark
Molnár Vendéglő

Természeti kincsek

Tiszafüredi madárrezervátum

Hortobágyi Nemzeti Park

A Kiskörei-víztározó (köznapi nevén: Tisza-tó) morotvái, holtágai. A Tisza-tónak a tiszafüredi vidéke a Hortobágyi Nemzeti Park megalakítása óta védett, és a mintegy 7000 hektárnyi terület több mint fele az ökoturizmus céljait szolgálja. A tó középső része a vízi túrák ideális színtere. A város határában a pusztakócsi mocsarakhoz tartozó „Fekete rét” nádrengetegében mintegy kétszáz madárfaj figyelhető meg. Az európai jelentőségű madárélőhely szigorú védelmet élvez, a terület csak a Hortobágyi Nemzeti Park engedélyével látogatható. A tiszafüredi madárrezervátum szigorúan védett természeti érték, a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz tartozó, 2500 hektárnyi természetvédelmi terület, amelyet felvettek a nemzetközileg elismert vízimadár-élőhelyek sorába.

A Kis-Tisza partján szép, kiépített környezetben található a szabadstrand, fürdési és vízi sportolási lehetőségekkel.

Termálvíz. Tiszafüredi Strand- és Gyógyfürdő
A gyógyvízre épült termálfürdő területén található úszómedence, strandmedence és fedett termálmedence, melynek 39 °C-os alkáli hidrogénkarbonátos vize kiválóan alkalmas regenerálódásra és különböző mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére. A városban melegvizes gyógyfürdő területén szakrendeléssel működő nappali kórház nyújt gyógykezelést a mozgás szervi betegségben szenvedőknek...

Nyaranta színes programokkal vonzák ide a turistákat. A helyi Halasnapok és Füredi Nyár, a Hídivásár és Lovas napok és a Debreceni virágkarnevál idején minden igényt kielégít a szállást keresők részére Tiszafüred.
Forrás: WikipédiaTiszafüred a Google térképenFalusi turizmus szálláshelyek - Tiszafüred
Ha egy másik településen érdeklődik szállás lehetőség után, akkor falutur.hu Nagy Szálláskatalógus.
Szállás kereséshez használhatja a speciális szálláskeresőt.
Tanácstalan? A Falusi Turizmus Centrumtól közvetlenül is érdeklődhet.Kérdezzen bátran, mi korrektül válaszolunk!Kiemelt Falusi Turizmus Centrum szállásajánlatokGooglekeresés a falutur.hu honlap család oldalain

Googlekeresés a világhálón


Szállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!