Vámosmiklola - falusi turizmus

Pest megye

...A közeli Istvánmajorban szkíta temetőt tártak fel. 1075-ben említik először. A középkorban környékén számos település (Orsán, Kürt, Novák, Pusztafalu) volt, melyek azóta elpusztultak. 1419-ben vásárhely és mezőváros volt, a lévai vár birtoka. A 17. században az Esterházy-család birtoka lett. Ekkoriban német és zsidó lakosságot is betelepítettek...

Nevezetességei:

Az egykori Esterházy-Huszár-kastély vagy más néven Huszár-kastély (18.-20. századi, jelenleg iskola).

Barokk római katolikus temploma (Szt. Mária Magdolna-templom) 1752-ben épült. Az előtte álló kőkereszt 1782-ből származik.

A tájházat (melynek elődje az 1977-ben a volt járásbíróság épületében nyílt állandó kiállítás volt) egy 19. század végi háromosztatú parasztházban rendezték be 1992-ben.

Nepomuki Szent János 1782-ben emelt nagyméretű szobra a Szent János-téren áll.

Turul-szobor

Forrás: wikipédia


Vámosmiklola a Google térképenFalusi turizmus szálláshelyek - Vámosmiklola


Átmenetileg nincs aktív szállásadó partnerünk a településen, javasoljuk, hogy szállás kereséshez használja a falutur.hu lapcsalád Google keresőjét, illetve a Falusi Turizmus Centrumtól is közvetlenül érdeklődhet.Kérdezzen bátran, mi korrektül válaszolunk!Googlekeresés a falutur.hu honlap család oldalain

Googlekeresés a világhálón


Szállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!