Szőlőskislak - falusi turizmus

Falusi szállások a Balatonhoz közel (9 km), a somogyi oldalon. A településrészen - ismereteink szerint - 3 falusi vendégfogadó (magánszállás) található.

Somogy megye

"...Szőlőskislak egykori község Somogy megyében, ma Balatonboglár része. Bár a 16. században a környék népesebb települései közé tartozott a maga 16 feljegyzett portájával, a török időkben elnéptelenedett, és valószínűleg csak 1730–1740 táján települt újra.[1] 1986-ban Boglárlelléhez csatolták, majd amikor az utóbbi 1991-ben ismét két önálló településsé alakult, Balatonboglár része lett..."

"...Szőlőskislak legismertebb rendezvénye a Különleges asztali örömök Somogyban sorozat keretei között minden év októberében megtartott Tökéletes tökételek című sütő-főző verseny, melyet töklámpás-fesztivállal is egybekötnek..."


Forrás: Wikipédia


Szőlőskislak a Google térképen

Látnivaló, nevezetesség, kirándulás, program

Balatonboglár, a fürdőváros... Az első üdülőtelkeket 1890-ben értékesítették. Az itteni fürdőegylet 1904-ben alakult meg. 1907-ben lett a település hivatalos neve Balatonboglár. Öt évvel később, amikor a vasútállomás közelében elkészült az új kikötője, gyógyfürdővé nyilvánították. A "boldog békeidők" polgárai, iparosai, kereskedői, a nyaralótulajdonosok, a közélet számos szereplője vált önzetlen segítőjévé a tudatos településfejlesztő munkának. Az első világháború után a balatoni fürdőhelyek felértékelődtek, viszont a második világháború utáni új rend feloszlatta a fürdőegyesületeket, államosította a jelentősebb nyaralókat...Ha egy másik településen érdeklődik szálláslehetőség után, akkor falutur.hu Nagy Szálláskatalógus.
Szálláskereséshez használhatja a speciális szálláskeresőt.

A Falusi Turizmus Centrumtól közvetlenül is érdeklődhet.Kérdezzen bátran, mi korrektül válaszolunk!Kiemelt Falusi Turizmus Centrum szállásajánlatok


Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalainSzállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!