Kóspallag - falusi turizmus

Pest megye

"...Kóspallag község a Börzsöny hegység települései közül a legfiatalabb, ezért nagy múlttal nem rendelkezik, így tudtuk ezt az elmúlt év nyaráig amíg az MTA - Régészeti tanszéke ásatások során Honfoglaláskori temetőt talált, amelyből négy sírhelyet feltártak és eredeti női illetve férfi csontvázakat találtak saját edényekkel, valamint az akkori kornak megfelelő bronzból készített ékszerekkel..."


Forrás: http://www.kospallag.hu/index.php?page=kozseg&id=2

Kóspallag a Google térképenLátnivalók


Műemlék jellegű templomának felújítása a közelmúltban fejeződött be.

A falu déli részén található kőkereszt a napóleoni háborúk idejéből (1807-1809) származik. Itt volt korábban a márianosztrai kolostor hadikórházának temetője.

A Vác felé vezető út mentén, a településtől 2–3 km-re találhatók a Biber-vár nevű egykori őrtorony maradványai.

A Biber-várral szemben találhatók a középkori pálos kolostor romjai, amely egykor a márianosztrai kolostorhoz tartozott, de miután II. József feloszlatta a rendet, az falakat építőanyagnak elhordtákFalusi turizmus szálláshelyek - Kóspallag

sample

P83 Kóspallag

Pest megyeTovábbi falusi turizmus szállás(ok):

m607 Kóspallag

Googlekeresés a falutur.hu honlap család oldalain

Googlekeresés a világhálón


Szállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!