Salgóbánya - falusi turizmus

Hegyvidéki szállás Salgótarjánban, a Medves-fennsíkon. A faluban - ismereteink szerint - 1 falusi vendégfogadó (magánszállás) található.

Nógrád megye

...Salgótarján legmagasabban fekvő városrésze 500 méteres tengerszint feletti magasságban a Medves-fennsík szélén helyezkedik el.

A középkorban már létezett nagyon kicsi település. 1850-ben barnakőszenet fedeztek fel, majd beindult ennek bányászata. A Salgótarján környéki vájatok közel negyede itt volt található. Kaszinó és művelődési ház is épült a faluban a bányászoknak és munkaadóiknak. Ma turistalátványosságként szolgál a vadászház és a felette magasodó Salgó vára, amely a 13. században épült.

Salgóbányán született Zenthe Ferenc...

WikipédiaLátnivaló, nevezetesség, kirándulás, program

Hollókő, a világrökség
Ipolytarnóc Európa-díjas ösmaradványok
Mátraverebély, zarándokhely
Tar, Sztupa
Kazár, népviselet
Határátkelő Szlovákiába, Fülek felé


Salgóbánya a Google térképenFalusi turizmus szálláshelyek - Salgóbánya


Ha egy másik településen érdeklődik szállás lehetőség után, akkor falutur.hu Nagy Szálláskatalógus.
Szállás kereséshez használhatja a speciális szálláskeresőt.
Tanácstalan? A Falusi Turizmus Centrumtól közvetlenül is érdeklődhet.Kérdezzen bátran, mi korrektül válaszolunk!Kiemelt Falusi Turizmus Centrum szállásajánlatokGooglekeresés a falutur.hu honlap család oldalain

Googlekeresés a világhálón


Szállásadóknak

A Falusi Turizmus Centrum felhívása: Ha Ön szállásadó (falusi turizmus vendégfogadó), vagy az ismeretségi körében valaki magánszállással, családi panzió üzemeltetésével foglalkozik, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!